Dictionar culinar
Bacon
Bucati de carne de porc, de obicei afumata si sarata, in care carnea alterneaza cu grasimea.
Bagheta
O paine lunga si subtire, avand multa coaja.
Baie marina (fr. Bain-Marie)
a) Lichid cald in care se pune un recipient continand ceea ce vrem sa incalzim.
b) Vas cu apa clocotita in care se pune un recipient continand mancare care nu se poate fierbe sau incalzi direct pe foc.
Barbecue
Carne prajita pe gratar sau la cuptor, stropita cu un sos special, cu otet.
Bechamel
Sos alb, pe baza de lapte sau smantana.
Biftec (engl. Beefsteak)
Felie de carne de vaca fripta la gratar sau in tigaie.
Blend
Termen englezesc, desemnand "amestec".
Bol
Vas rotund in care se prepara sau se servesc mancarurile.
Bors
a) Zeama acra preparata din tarite fermentate.
b) Fel de mancare acrit cu bors.
Bouillabaisse
Termen frantuzesc, desemnand "peste la cuptor".
Braga
Bautura racoritoare cu gust acrisor si miros specific, preparata din faina de mei, de porumb sau de secara, fiarta si fermentata, sau din bucatele de paine fermentate in apa.
Budinca (engl. pudding)
Fel de mancare preparat din legume, carne, branza, etc., cu oua, copt la cuptor.