Dictionar culinar

Bacon

Bucati de carne de porc, de obicei afumata si sarata, in care carnea alterneaza cu grasimea.

Bagheta

O paine lunga si subtire, avand multa coaja.

Baie marina (fr. Bain-Marie)

a) Lichid cald in care se pune un recipient continand ceea ce vrem sa incalzim.
b) Vas cu apa clocotita in care se pune un recipient continand mancare care nu se poate fierbe sau incalzi direct pe foc.

Barbecue

Carne prajita pe gratar sau la cuptor, stropita cu un sos special, cu otet.

Bechamel

Sos alb, pe baza de lapte sau smantana.

Biftec (engl. Beefsteak)

Felie de carne de vaca fripta la gratar sau in tigaie.

Blend

Termen englezesc, desemnand "amestec".

Bol

Vas rotund in care se prepara sau se servesc mancarurile.

Bors

a) Zeama acra preparata din tarite fermentate.
b) Fel de mancare acrit cu bors.

Bouillabaisse

Termen frantuzesc, desemnand "peste la cuptor".

Braga

Bautura racoritoare cu gust acrisor si miros specific, preparata din faina de mei, de porumb sau de secara, fiarta si fermentata, sau din bucatele de paine fermentate in apa.

Budinca (engl. pudding)

Fel de mancare preparat din legume, carne, branza, etc., cu oua, copt la cuptor.

Director de firme

Dictionar culinar