Dictionar culinar

Macerare (fr. macerer)

Tinerea indelungata a unui aliment intr-un solvent pentru a dizolva partile solubile.

Maghiran

Planta aromatica.

Maioneza (fr. mayonnaise)

Sos gros preparat din galbenus de ou frecat cu ulei si zeama sau sare de lamaie.

Marinare (fr. mariner)

a) Procedeu folosit pentru fragezirea vanatului sau a carnii tari, pentru a-i imprumuta o savoare speciala si a inlatura unele gusturi neplacute.
b) Procedeu de conservare.

Marinata

a) Zeama condimentata in care se face marinarea.
b) Fel de mancare obtinut prin marinare.

Medalion (fr. medaillon)

Preparat culinar din carne tocata sau alte tocaturi, de forma rotunda sau ovala.

Mujdei

Sos obtinut din usturoi pisat, cu adaos de apa sau otet si sare.

Musaca

Mancare preparata din carne tocata si felii de rosii, vinete, cartofi sau dovlecei asezate in straturi alternative si coapta la cuptor.

Director de firme

Dictionar culinar