Dictionar culinar

Tahifagie

A manca repede.

Tarta (fr. tarte)

Produs de patiserie plat, copt in forme speciale, cu diferite umpluturi.

Tarteleta (fr. tartelette)

Tarta mica.

Tartina (fr. tartine)

Felie de piine unsa cu unt pe care se pune branza, sunca, etc.

Tocana

Mancare cu sos, cu bucati de carne prajita cu ceapa sau din legume prajite cu ceapa.

Tosanta

Amestecul de grasime, de apa, de suc de carne, de resturi de carne rumenita ce raman in tigaia in care s-a prajit carnea; se poate manca pe paine sau cu mamaliguta, se poate adauga la mujdei, cartofi zdrobiti, etc.

Trufa (fr. truffe)

Ciuperca comestibila, in forma de cartof, de culoare violet-negricioasa, care creste in pamant.

Turnedo (fr. tournedos)

Carne din muschi de vita preparata in sos picant.

Tuslama

Mancare preparata din burta si picioare de vaca.

Director de firme

Dictionar culinar