Grau, hrisca sau mei copt

Ingrediente
300 g grau, hrisca sau mei
1 lingurita sare grunjoasa

Mod de preparare

Se spala bine graul si se pune in tigaie sau ceaun de fonta cu apa si sare, atat cat sa-l acopere. Se lasa la foc iute pana se evapora apa si se amesteca continuu pana graul isi schimba culoarea si este usor de mestecat. Hrisca si meiul pot fi coapte fara a fi umezite in prealabil.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Turtite din grau Turtite din grau

Ingrediente500 g grau curat1 lingurita sare grunjoasa150 ml apaMod de preparareSe macina fin graul (cu o rasnita electrica sau cu o moara casnica de uruiala), obtinandu-se faina integrala, din care se face o coca cu apa si sarea. Se lasa la inmuiat 30…

"Pilaf" simplu

Ingrediente100 g orez300 ml apa1/2 lingurita sare grunjoasaMod de preparareSe spala bine orezul si se pune la fiert cu apa si sarea intr-un vas de fonta, la foc moderat, 20 de minute.

Director de firme

Dictionar culinar