Turtite din grau

Ingrediente
500 g grau curat
1 lingurita sare grunjoasa
150 ml apa

Mod de preparare

Se macina fin graul (cu o rasnita electrica sau cu o moara casnica de uruiala), obtinandu-se faina integrala, din care se face o coca cu apa si sarea. Se lasa la inmuiat 30 de minute, apoi se fac turtitele, care se coc in tigaie fara ulei, la foc mic.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Grau, hrisca sau mei copt Grau, hrisca sau mei copt

Ingrediente300 g grau, hrisca sau mei1 lingurita sare grunjoasaMod de preparareSe spala bine graul si se pune in tigaie sau ceaun de fonta cu apa si sare, atat cat sa-l acopere. Se lasa la foc iute pana se evapora apa si se amesteca continuu pana graul…

"Pilaf" simplu

Ingrediente100 g orez300 ml apa1/2 lingurita sare grunjoasaMod de preparareSe spala bine orezul si se pune la fiert cu apa si sarea intr-un vas de fonta, la foc moderat, 20 de minute.

Director de firme

Dictionar culinar