Chec

Ingrediente
4 oua,
1/4 ceasca de faina,
1 ceasca de zahar,
2 linguri apa calda,
un vârf de lingurita
scortisoara,
un vârf de lingurita praf de copt,
un praf de sare,
coaja de lamâie,
unt pentru uns forma.

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si scortisoara pisata. Se adauga încet faina, doua linguri de apa calduta, sarea, praful de copt, cele patru albusuri spuma si putina coaja rasa de lamâie. Se unge o forma dreptunghiulara cu unt, se presara cu faina, se pune compozitia si se coace la foc potrivit circa o ora. Se taie felii dupa ce s-a racit.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar