Orez cu lapte

Ingrediente
4 cesti lapte,
1 ceasca orez,
vanilie,
un praf de sare,
3 linguri zahar.

Mod de preparare
Se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert într-o cratita cu patru cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie sau putina vanilina (de preferinta lapte proaspat nefiert). Se fierbe încet pe foc mic amestecând din când în când ca sa nu se prinda de fund. Când este aproape fiert, se adauga zaharul si un praf de sare. Se fierbe pâna ce laptele a scazut cât trebuie si bobul de orez strâns între degete se striveste usor. Se scoate vanilia si se rastoarna orezul într-o compotiera. Se serveste cald sau rece, simplu, cu scortisoara pisata sau cu dulceata de visine.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar