Cozonac cu nuca

Ingrediente
600 g faina, 1 ceasca lapte, 2 oua întregi, 2 galbenusuri, 1/2, lingurita sare, 140 g unt proaspat, 2 linguri zahar, 20 g drojdie, vanilie. Umplutura: 500 g nuci macinate, 350 g zahar pisat, un praf de sare, 1/2 ceasca lapte

Mod de preparare

Se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua linguri de zahar. Se cerne în covata faina, se face loc la mijloc si se toarna plamadeala, o ceasca de lapte, doua oua întregi si doua galbenusuri frecate cu 1/2 lingurita de sare; se framânta, adaugând si untul frecat spuma, pâna face aluatul basici si se desprinde de pe mâna. Coca trebuie sa fie ceva mai tare decât la cozonacul obisnuit. Se lasa sa creasca. Umplutura: se amesteca nucile trecute prin masina cu zaharul pisat si cu un vârf de lingurita de sare. Se opareste cu 1/2 ceasca de lapte clocotit si se freaca pâna se face pasta potrivit de consistenta (daca este necesar, se mai adauga lapte, dar cu grija, deoarece
pasta devine usor prea moale). Aluatul crescut se desparte în doua, se întinde prima foaie pe masa presarata cu faina, deasupra se întinde jumatate din nuca, într-un strat cât mai egal, se ruleaza si se pune în forma de tabla, unsa cu unt. Acelasi lucru se repeta cu a doua bucata de aluat. Se ung cu ou si se dau imediat la cuptor, fara sa se lase aluatul în forma sa creasca, deoarece se fac goluri între nuca si aluat. Se coace la foc potrivit.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar