Cozonac cu ciocolata

Ingrediente
400 g aluat de cozonac. Umplutura: 6 oua, 150 g zahar, vanilie sau vanilina, 50 g cacao, 3 linguri lapte.

Mod de preparare

Se asaza aluatul în tava, la fel ca la cozonacul cu smântâna. Umplutura se face în felul urmator: se freaca bine galbenusurile cu zaharul pisat cu o bucatica de vanilie sau cu vanilina, pâna se face ca o crema. Se adauga 50 g de cacao muiata cu doua linguri de lapte.
Se amesteca totul bine si la urma se pun cele 6 albusuri batute spuma. Se toarna umplutura peste aluatul din tava, se presara deasupra migdale curatite si taiate în lung, se coace circa 3/4 de ora.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar