Galuste cu prune

Ingrediente
cartofi ­ 1 kg
faina ­ 250 g
pesmet ­ 200 g
oua ­ 2 bucati
scortisoara macinata ­ 3 g
prune ­ 700 g
ulei 200 ml
sare 10 g

Mod de preparare

Cartofii se spala, se fierb în apa cu sare, în coaja si se toaca cu masina.
Prunele se spala si se scot samburii. Cartofii, faina, ouale si sarea se amesteca si se framanta, obtinandu­se o coca din care se întinde o foaie mai groasa, se taie patrate si în fiecare patrat se aseaza cate o pruna. Se înveleste pruna si se modeleaza în forma rotunda. Galustele astfel pregatite se fierb în apa cca 10 minute. Pesmetul se rumeneste în ulei. Galustele se trec prin pesmet, se presara zaharul farin si scortisoara.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar