Tarta de ciocolata

Ingrediente
Pentru aluat: 1 pahar faina, 100 gr.unt rece, 2 linguri zahar, 2 linguri apa rece, 1 vf. cutit de sare; crema: 500 ml frisca nebatuta, 300 gr. ciocolata amaruie, 2 galbenusuri, 2-3 linguri cacao

Mod de preparare

Aluatul: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se pudreaza cu faina si se tapeteaza cu aluatul pregatit. Se introduce in cuptorul incins la temperatura mijlocie(150-170 grade, depinde de cuptor)pentru 25 minute. Crema: Se pune pe foc intr-o oala ciocolata cu frisca nebatuta pina se topeste si se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile, amestecind pina se incrporeaza. Atit crema, cit si aluatul copt se lasa sa se racoreasca putin, apoi se toarna crema peste aluat si se introduce in cuptorul incins pentru inca 12 minute. Se raceste si se pudreaza cu cacao.Se serveste rece insotita de un sos de vanilie sau cu inghetata sau cu fructe prospete(capsuni, fragi, zmeura, afine) sau cu fructe din compot(1/2 para, 1/2 piersica etc)

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar