Gogosi grecesti

Ingrediente
2 cani apa, 1/2 cana unt, putina sare, o cana faina, 3 oua, ulei pentru prajit, miere, scortisoara

Mod de preparare

Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pina se ingroasa. Se da la o parte, se lasa citeva minute sa se raceasca, dupa care se
adauga ouale, unul cite unul, mestecind incontinu.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se incepe sa se puna cite o lingura plina din compozitie la prajit. Se prajesc uniform la temperatura normala-medie-pina se fac aurii-maronii. Se scot, se asaza pe platou, se pune miere deasupra si scortisoara.Se servesc calde sau reci.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar