Nuga

Ingrediente
6 albusuri,
350 g miere,
350 g zahar,
zeama de la 1/2 lamaie,
1 pachet vanilie,
350 g nuci,
2 foi de tort.

Mod de preparare

Se freaca bine intr-un cazanel albusurile cu mierea si zaharul, pana creste compozitia ca o spuma (se freaca cel putin o jumatate de ora).

Se adauga zeama de lamaie, putina vanilie, se pune cazanelul pe foc moale si se mai bat aproape o ora (pentru a nu se arde la fund, se pune cazanelul pe masina intr-o cratita cu apa).

Cand compozitia este destul de legata, astfel incat se desprinde de pe fund cand se da cu lingura, se pun inauntru nucile amestecate cu alune prajite si neprajite (daca se pun numai nuci, acestea au un gust mai bun daca sunt prajite intai putin la cuptor). Se rastoarna pe un fund, peste o foaie de tort (se gasesc in comert), se intinde cu un cutit udat cu apa, se asaza deasupra alta foaie de tort, iar peste aceasta se pune un fund cu greutate. Dupa ce s-a racit, se taie bucati.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar