Bezele

Ingrediente
4 albusuri,
200 g zahar,
unt pentru uns tava.

Mod de preparare

Se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat si se bat din nou pana se tine albusul bine. Compozitia trebuie sa fie destul de tare, astfel incat bezelele asezate pe tava sa nu se intinda. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se pun bezelele, fie cu cornetul, fie cu o lingurita, potrivit de mari, tinand seama ca ele cresc la copt. Se coc la foc foarte moale, circa o jumatate de ora, avand grija sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au racorit putin, se scot cu un cutit din tava si se servesc fie simple, fie lipite cate doua, cu frisca batuta sau cu inghetata la mijloc. Pentru aceasta, pe masura ce se scot, se apasa usor fundul cu degetul cel mare, ca sa formeze un fel de scobitura, in care sa intre mai multa frisca. Aceasta se pune cu lingurita. Bezelele pentru servit cu inghetata se fac ovale.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar