Tort cu marmelada si cu crema

Ingrediente
300 g faina,
1 galbenus,
5 linguri zahar,
2 linguri otet de vin (sa nu fie prea acru),
2 linguri ulei,
1 lingura untura,
4 linguri lapte,
1 pachet praf de copt,
un praf de sare.

Crema:
1/4 l lapte,
1 ou,
1/2 lingura faina,
2 linguri zahar,
vanilie,
250 g marmelada.

Mod de preparare

Se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune galbenusul, otetul, uleiul, untura, laptele, un pachetel de praf de copt si sare. Se framanta bine aluatul si se imparte in sase parti egale. Se intind foile pe rand, de rnarimea tavii si se coc la foc potrivit. Din timp se face o crema de vanilie din lapte, un ou, faina, zahar si putina vanilie. Se amesteca toate impreuna si se fierb pe masina pana se ingroase crema. Se freaca bine sa nu se faca cocolosi. Se asaza o foaie de tort pe farfurie, se unge cu marmelada, deasupra se pune a doua foaie care se unge cu crema si asa mai departe se asaza foile alternand un rand de marmelada cu unul de crema. Deasupra si imprejur, se acopera tortul cu crema.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar