Gris cu lapte

Ingrediente
4 cesti lapte,
4 linguri zahar,
vanilie,
1 ceasca gris,
unt proaspat cat o nuca,
sare,
3 Iinguri zahar pentru glazura.

Mod de preparare

Se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina. Cand laptele clocoteste, se toarna cu incetul, sa cada in ploaie, o ceasca nu prea plina de gris, amestecand mereu sa nu se faca
cocolosi. Cand grisul incepe din nou sa fiarba, se adauga o bucatica de unt proaspat cat o nuca si un praf de sare. Se lasa sa fiarba incet, amestecand, circa 15 minute, pana ce grisul a absorbit tot laptele. Se tine seama ca prin racire compozitia se intareste. Se scoate vanilia. Se uda bine un castron cu apa, se toarna grisul, se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe o farfurie. Separat, intr-o tigaie mica, se ard trei linguri de zahar. Cum s-a topit, fara sa se innegreasca, se toarna peste grisul din farfurie. Se serveste.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar