Portocale in pijama

Ingrediente
2 portocale mari
100 g zahar pudra
putina zeama de lamiie

Aluat de clatite:
1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon
2 oua
125 g faina
zahar vanilat
ulei
sare

Mod de preparare

Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu putin zahar pudra si se stropesc cu citeva picaturi d e zeama de lamiie. Se prepara aluatul de clatite: se bat cu telul ouale, se amesteca cu toata faina deodata, se subtiaza cu laptele rece la care se adauga la nevoie apa sau sifon. Se bate bine pina cind se obtine un aluat omogen mai gros. Se inmoaie feliile de portocale in acest aluat curgator si se prajesc repede in ulei incins.

Servire: Se servesc calde presarate cu zahar vanilat. Sint bune si reci.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar