Halva de gris

Ingrediente
aluat 1 pahar de margarina sau ulei
1 pahar de gris
2 pahare de zahar
4 pahare de apa
1 ceasca de nuci taiate bucati mici
esenta de migdale amare
scortisoara macinata

Mod de preparare
Se fierbe zaharul in apa pana capata consistenta de sirop. Se infierbanta margarina (sau uleiul) si se adauga grisul. Se amesteca cu lingura de lemn. Se adauga, cu grija, siropul, nuca si esenta de migdale. se amesteca pana se observa ca halvaua se desprinde singura de pe peretii cratitei. Se ia de pe foc, se acopera cu un prosop si se lasa sa se umfle grisul. Se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu scortisoara.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Clatite umplute cu mere Clatite umplute cu mere

Ingrediente6 clatite groase8 mere1/2 cana apa4 linguri stafideputina vanilie1-2 linguri miereMod de preparareSe dau merele prin razatoare. Se amesteca cu apa, stafidele si mierea si se pun la fiert pana ce se inmoaie. Se unge o tava cu ulei, se umple…

Magiun Magiun

Ingrediente4 kg prune coapte,1 kg zahar,4 g acid salicilic (8 aspirine).Mod de preparareSe spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de tocat (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin…

Director de firme

Dictionar culinar