Bomba de orez

Ingrediente
1/2 kg. orez
patru linguri de zahar
50g. nuci
apa

Mod de preparare

Se pune la fiert orezul cu o cantitate tripla de apa. cand e aproape fiert, iar apa a scazut, se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai lasa sa fiarba pana cand compozitia devine groasa. Se alege o forma deosebita, cum ar fi cea pentru cozonac si se pune in ea compozitia, iar vasul se baga la rece, daca se poate chiar in congelator. Cand s-a racit bine de tot, se rastoarna compozitia pe un platou si se garniseste cu fructe din dulceata.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Clatite umplute cu mere Clatite umplute cu mere

Ingrediente6 clatite groase8 mere1/2 cana apa4 linguri stafideputina vanilie1-2 linguri miereMod de preparareSe dau merele prin razatoare. Se amesteca cu apa, stafidele si mierea si se pun la fiert pana ce se inmoaie. Se unge o tava cu ulei, se umple…

Magiun Magiun

Ingrediente4 kg prune coapte,1 kg zahar,4 g acid salicilic (8 aspirine).Mod de preparareSe spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de tocat (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin…

Director de firme

Dictionar culinar