Gomboti cu prune

Ingrediente
1kg cartofi
faina cat cuprinde (pentru un aluat vartos)
prune uscate sau din compot
sare
biscuiti populari

Mod de preparare

Se fierb cartofii curatati de coaja, in apa cu sare. Se storc. Zeama se poate pune intr-o ciorba, oricare ar fi, fiindca da un gust bun. Se pasireaza cartofii si se framanta cu faina pana se face o pasta vartoasa. Se intinde cu o vergea pe masa, punand faina dedesubt si deasupra, ca sa nu se prinda aluatul de vergea. Se taie patrate din aluat cat sa cuprinda o pruna fiecare. Se fac gomboti, adica sfere cu pruna "impachetata" in patratul de aluat. Se arunca toti acesti gomboti intr-o oala cu apa clocotinda in care s-a adaugat putina sare. Se fierb la foc potrivit spre bun, cam 20 minute. Biscuitii se piseaza marunt. Gombotii fierti se tavalesc prin biscuiti, ca prin zahar pudra. Cine vrea pune zahar, dar in post e bine sa fim cumpatati. Se serbesc calzi sau reci. Sunt satiosi.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Clatite umplute cu mere Clatite umplute cu mere

Ingrediente6 clatite groase8 mere1/2 cana apa4 linguri stafideputina vanilie1-2 linguri miereMod de preparareSe dau merele prin razatoare. Se amesteca cu apa, stafidele si mierea si se pun la fiert pana ce se inmoaie. Se unge o tava cu ulei, se umple…

Magiun Magiun

Ingrediente4 kg prune coapte,1 kg zahar,4 g acid salicilic (8 aspirine).Mod de preparareSe spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de tocat (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin…

Director de firme

Dictionar culinar