Rogolah

Ingrediente
Aluat:
250 g unt
1 galbenus
1 cutie iaurt=200 ml
500 g faina(eventual punem 2-3 linguri in plus,daca e nevoie)

Umplutura:
1 pahar nuca macinata
1 pahar zahar
1 lingurita scortisoara
Zahar pudra pentru pudrat cornuletele

Mod de preparare

Punem in vasul de la robot untul aflat la temperatura camerei,faina,iaurtul si galbenusul,se bate 5 minute la viteza mijlocie. Daca mai e nevoie se mai pune putina faina. Impartim aluatul in 4,le punem in folie si le lasam in frigider de la 1 ora pana la 3ore. Dupa aceea luam o bila o intindem cu sucitorul cat mai rotund posibil.

Se unge cu unt topit intreaga foaie. Intr-un vas amestecam nuca macinata,scortisoara si zaharul. Intindem o parte din acest amestec peste foaie. Se taie foaia in 8 . Rulam le punem in tava cu hartie de copt, temperatura 150 grade timp de 25-30 min. Dupa ce le scoatem din cuptor le pudram cu zahar. Se pot folosi si alte umpluturi:de ciocolata, marmelada.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar