Minciunele

Ingrediente
Aluat;
1 kg faina,
1 nuca de unt,
galbenusuri, câte primeste faina ca sa devina aluatul potrivit de moale.

Coacere:

zahar pudra,
nuci macinate,
scortisoara praf,
1 pachet unt pentru rumenit minciunelele.

Mod de preparare

Se amesteca toate, se framânta bine, chiar si o ora, si se lasa aluatul linistit, vreo jumatate de ceas, la caldura. Se rup bucati de aluat si se întind subtiri cât muchia cutitului. Se taie fâsii înguste, de-a lungul si de-a latul.

Se încinge unt destul si se pun minciunele la rumenit. Când s-au colorat, se scot „crontanelele" (asa li se spune prin Ardeal) si se presara cu zahar pudra, miez de nuci macinat si un pic de scortisoara.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar