Prajitura cu orez si fructe

Ingrediente
Pentru aluat:
300 gr. faina,
100 gr. alune macinate,
200 gr. unt sau margarina,
100 gr. zahar,
1 zahar vanilat,
un varf de cutit de sare,
un ou.

Pentru umplutura:
3 oua,
500 gr. branza de vaci (slaba),
2  linguri zeama de lamaie,
2 linguri lapte,
100 gr. zahar,
20 gr. amidon,
600 gr. orez fiert in lapte.

In plus:
8 piscoturi,
600 gr. prune (rosii),
600 gr. mere.

Mod de preparare

Aluatul: Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la frigider.

Umplutura: Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu branza de vaci, zeama de lamaie, laptele, zaharul si amidonul. Se incorporeaza orezul fiert in lapte si albusurile batute spuma. Se intinde aluatul si se aseaza in tava unsa. Se presara deasupra piscoturile zdrobite marunt. Se spala prunele, se scot samburii, se taie felii si se pun peste aluat. La fel se procedeaza si cu merele curatate si taiate. Se acopera cu orezul, se baga la cuptor si se coace 25 de minute la foc iute (200 C).
Apoi, se face focul mai mic (180 C) si se coace inca 35 de minute. Se stinge focul si se mai lasa prajitura 10 minute in cuptor.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar