Marmelada de visine

Ingrediente
cantitati egale de visine fara simburi si zahar, pentru un kg de fructe-zeama unei lamii.

Mod de preparare

Cu ajutorul unui blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu sucul de lamiie, amestecind din cind in cind; in momentul in care incepe sa se ingroase, se amesteca mereu; este gata cind lingura lasa o dira alba pe fundul cratitei. Este recomandat sa se puna o tabla sub cratita. Se pune in borcane sterilizate in cuptor, racorite, de preferinta la aceeasi temperatura cu marmelada; borcanele se leaga cu celofan sau folie de plastic sau se utilizeaza capace metalice, numai cind marmelada este rece(nu se mai formeza condens). E foarte buna pentru clatite,prajituri,tartine.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Clatite umplute cu mere Clatite umplute cu mere

Ingrediente6 clatite groase8 mere1/2 cana apa4 linguri stafideputina vanilie1-2 linguri miereMod de preparareSe dau merele prin razatoare. Se amesteca cu apa, stafidele si mierea si se pun la fiert pana ce se inmoaie. Se unge o tava cu ulei, se umple…

Magiun Magiun

Ingrediente4 kg prune coapte,1 kg zahar,4 g acid salicilic (8 aspirine).Mod de preparareSe spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de tocat (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin…

Director de firme

Dictionar culinar