Galusti cu prune

Ingrediente
1 kg cartofi
300 g faina
2 oua
500 g prune
50 g pesmet alb
300 g unt
200 g pesmet fin
150 g zahar vanilat
praf scortisoara
sare

Mod de preparare

Framântam bine faina cu cartofii, ouale si un vârf de cutit de sare.
Se întinde aluatul pâna la o grosime de 0,5 cm.
Se taie bucati cu gura unei halbe (trebuie sa fie în stare sa înveleasca o pruna).
Se pune o oala de apa cu 1 lingurita sare la fiert.
Se scot sâmburii prunelor.
Se freaca zaharul vanilat cu scortisoara si pesmet alb.
Se presara zaharul în prune.
Se pune pesmetul la prajit în unt.
Se înveleste pruna în aluat, se lipeste bine si rotunjeste.
Se pun galustele la fiert în apa clocotita.
Când galusca s-a ridicat si pluteste, se scoate cu spumiera si se tavaleste în pesmetul prajit apoi în zahar vanilat.
Se pun, într-o tava unsa cu unt, un sfert de ora la cuptor, foc minuscul.
Se mai presara cu zahar vanilat.
Se ofera fierbinti.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar