Budinca Diplomat

Ingrediente
300 g de cozonac,
3 oua,
2 galbenusuri,
100 g de zahar,
1 1/2 pahar de lapte,
100 g de stafide,
o lingura de rom, un virf de cutit de scortisoara macinata.

Mod de preparare

Ungeti cu unt o forma de budinca, acoperiti-i fundul cu hirtie pergament si umpleti cu cozonacul taiat in cuburi mici si cu stafide. Intr-un castron, amestecati ouale, laptele, zaharul, romul si scortisoara, omogenizati totul bine si turnati compozitia peste cozonac si stafide. Dati vasul la cuptor cu foc moderat, incalzit deja in prealabil, asezati tava pe baie de aburi si, dupa 30 de minute, budinca este gata. Lasati preparatul sa se raceasca 8-10 minute, rasturnati-l pe platou.

Servire:
Se poate servi cu sirop de vanilie.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar