Fursecuri

Ingrediente
100 g de faina
100 g de unt
100 g de zahar pudra
2 oua, 1 pachetel cu zahar vanilat
10 ml de rom sau cateva
picaturi de esenta

Mod de preparare

Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin rasturnarea compozitiei. Puneti apoi faina, rasturnati la fel pina se incorporeaza, chiar daca dispare spuma. Luati apoi mereu din marginea compozitiei cite de lingurita, din care faceti rotunduri mici si plate pe care le puneti in tava la distanta de 3 cm. Puneti tava la cuptorul cu foc potrivit pentru 20 de minute. Folositi-va de un cutit cu lama fina si scoateti fursecurile cit mai rapid. Ornati-le cu serbet de trandafiri, de cacao sau de lamiie, lipindu-le pe mijloc fragmente din fructe confiate.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar