Alba ca Zapada

Ingrediente
Pentru blat:
9 linguri de zahar
9 linguri de ulei
3 oua
o lingurita de amoniac stins cu zeama de lamaie
3 linguri de apa si faina

Pentru crema:
700ml de lapte
4 linguri de faina
2 pachete de unt
1/2 kg de zahar
coaja de lamaie

Mod de preparare
Blat:

Pregatiti un aluat din ingredientele respective folosind atata faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare. Impartiti aluatul în patru parti egale, întindeti foi si coaceti-le pe dosul unei tavi tapetate cu faina.

Crema:
Combinati 350 ml. de lapte dulce fiert si bine racit cu 4 linguri de faina. Restul de 350ml. Laptele fierbeti-l, si cand fierbe(clocoteste) turnati-l peste amestecul de faina mestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand acesta se raceste.

Separat frecati 2 pachete unt cu 1/2 kg de zahar pudra si coaja de la o lamaie pana obtineti o crema. Treptat încorporati si crema de lapte, adaugand cate o lingura. Ungeti foile cu crema si asezati-le una peste alta. Marginile foilor se faramiteaza cu sucitorul si se cerne deasupra pe prajitura. Se taie dupa 2-3 zile.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar