Placinta cu mere

Ingrediente
Pentru aluat ai nevoie de:
1 kg faina,
1 cubulet de drojdie,
1 lingura zahar,
1/2 lingurita sare,
2 linguri ulei,
500 ml apa calda.

Pentru umplutura ai nevoi de:
1 kg mere,
1/2 pliculet scortisoara,
3 linguri gris,
1 cana zahar.

Mod de preparare

Desfaci drojdia cu 2 linguri de faina si zaharul intr-o ceasca de apa calda si lasi maiaua sa creasca.  Dupa ce a dospit, o torni peste faina, pui un praf de sare ss framanti adaugand treptat apa caldaa La final pui si uleiul, mai framanti pana aluatul nu se mai lipeste de vas si il lasi sa creasca intr-un loc mai cald. In acest timp pregatesti umplutura: Cureti merele, le dai pe raaaaoare si le calesti impreuna cu zaharul pana scade zeama. La final presari scortisoara si lasi sa se raceasca. Impartt apoi aluatul crescut in trei bucati din care intinzi trei foi. Asezi o foaie in tava unsa cu margarina presari putin gris pui jumatate din umplutura, asezi o a doua foaie, presari gris, pui umplutura ramasa  si a treia foaie. Dai apoi placinta la cuptor pentru 40 de minute. Dupe ce s-a rumenit, o pudrezi cu zahar.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar