Pizza de post cu broccoli si tofu

Ingrediente
suc de rosii
2 ardei colorati
cascaval de post ras
buchetele de brocoli fierte
masline
ceapa
2 catei de usturoi
porumb
ciuperci

Mod de preparare

Facem un aluat obisnuit de paine din 250 g faina, 1/2 cubulet de drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie(uscata), 5 linguri ulei masline, sare, apa calduta. Il framantam bine, il lasam sa creasca un sfert de ora , il intindem si
il punem in forma de copt unsa cu ulei. Nu-l mai lasam la crescut in tava, ca sa fie coca relativ subtire. Il ungem pe toata suprafata cu ulei de masline, ca sa se izoleze aluatul si sa nu se imbibe cu sucurile lasate de legume si astfel sa se cruzeasca.

Peste ulei ungem un strat subtire de suc de rosii si presaram busuioc si/sau oregano. Apoi punem ingredientele: 2 ardei colorati, cascaval de post ras, buchetele de brocoli fierte, masline. Mai putem adauga cateva bucatele de ceapa (cruda, nu calita; ceapa se va coace si va fi foarte buna) sau 2 catei de usturoi, porumb, ciuperci, alte legume.

O coacem in cuptorul bine incins dinainte, cam un sfert de ora. Cand o scoatem din cuptor, mai presaram cascaval ras, o stropim cu apa si o acoperim cu un prosop gros. O lasam sa stea vreo 5 minute si apoi o servim; in acest fel, aburii vor inmuia blatul si toate componentele iar pizza va fi frageda si se va taia si manca usor. O putem face si fara cascaval, iar in acest caz o vom lasa obligatoriu sub prosop, pentru ca aluatul fara ou sau branza
pe el se usuca mai tare.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Pizza vegetariana cu vinete Pizza vegetariana cu vinete

IngredienteAluat250 g faina150 ml apa caldutaun pliculet drojdie (uscata)doua linguri ulei maslinesareUmpluturao vanatao ceapa2 catei usturoi50 g rosii uscate in uleisare,piper, ulei maslineMod de preparareAluatul se prepara dupa reteta cunoscuta si…

Director de firme

Dictionar culinar