Strudel cu branza de vaca

Ingrediente
Pentru foaia de placinta,
Pentru umplutura, aceleasi cantitati ca la “Placinta cu brânza”
în plus 75 g zahar,
25 g stafide,
2 linguri unt.

Mod de preparare

Se întinde o foaie de placinta . Se lasa câteva minute sa se zbiceasca. Se freaca brânza de vaca cu untul, se pun ouale, laptele, faina, zaharul, câteva stafide fara sâmburi, alese si spalate si un praf de sare. Se amesteca totul bine si se pune cu lingura pe foaia bine unsa cu unt. Se întinde cu cutitul, astfel încât stratul sa fie de grosime egala. Se întorc pe masa partile care atârna în jos, ridicându-le cu marginea fetei de masa si se stropesc cu unt. Se face un sul, cu ajutorul fetei de masa, care se ridica dinspre partea lunga a mesei. Se taie sulul în bucati de lungimea tavii, astfel încât sa încapa doua sau trei bucati în tava. Se unge tava cu unt, se asaza placinta, se stropeste deasupra cu unt si se coace la foc potrivit. Când este gata, se taie bucati, se asaza pe o farfurie, se presara zahar si se serveste calda. Se poate servi cu smântâna.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Cozonac cu mac Cozonac cu mac

Ingrediente200 g mac,200 g zahar,3/4 l lapte,2 linguri pesmet,100 g unt,vanilie sau vanilina.Mod de preparareSe spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa clocotita. Se tine astfel cateva ceasuri. Se scurge de apa…

Coltunasi cu cas de oaie Coltunasi cu cas de oaie

Ingrediente1 aluat dospit,2 linguri ulei de masline,2 cepe, un ardei rosu si unul verde,sare,piper, macinat prospat,250 g cas de oaie,8 linguri patrunjel taiat marunt,1 lingura de boia ardei dulceMod de preparareSe prepara aluatul, se pune la dospit,…

Director de firme

Dictionar culinar