Poale in brau

Ingrediente
500 g faina,
10 g drojdie (o bucatica mare cat o nuca),
2 oua,
1 lingura unt,
1 lingura ulei,
lapte sau apa,
1 lingurita zahar,
sare.
Pentru umplutura: 150 g branza, unt proaspat cat o nuca, 1 ou, 1 lingurita faina, 2 linguri lapte, 1 lingurita zahar, sare.

Mod de preparare

Se moaie intr-un castron drojdia cu putina apa abia calduta. Se pune un pumn de faina cernuta, putin cate putin, amestecand pana se face ca o smantana groasa. Se presara cu faina si se lasa la cald, ca sa creasca. Faina ramasa se pune intr-un vas mai mare, se face loc la mijloc si se pun ouale batute cu putina sare, o lingura de unt topit si una de ulei. Se adauga si plamadeala crescuta si se framanta bine de tot, pana ce aluatul se desprinde de pe maini si da pe vas. La framantat se pune atata lapte sau apa calduta, incat sa se obtina un aluat potrivit de moale. Pentru umplutura se framanta separat branza de vaca sau de oi cu untul, se adauga ouale, laptele, faina, zaharul si sare cat trebuie. Se intind pe rand foi potrivit de groase, se taie patrate de 15 cm. Se umplu cu branza, se intorc colturile spre
mijloc, in forma de plic. Colturile plicului se mai aduc odata catre mijloc si se lipesc bine ca sa nu iasa branza. Se ung pe deasupra cu ou batut si se coc in tava, la foc potrivit. Se servesc calde.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Cozonac cu mac Cozonac cu mac

Ingrediente200 g mac,200 g zahar,3/4 l lapte,2 linguri pesmet,100 g unt,vanilie sau vanilina.Mod de preparareSe spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa clocotita. Se tine astfel cateva ceasuri. Se scurge de apa…

Coltunasi cu cas de oaie Coltunasi cu cas de oaie

Ingrediente1 aluat dospit,2 linguri ulei de masline,2 cepe, un ardei rosu si unul verde,sare,piper, macinat prospat,250 g cas de oaie,8 linguri patrunjel taiat marunt,1 lingura de boia ardei dulceMod de preparareSe prepara aluatul, se pune la dospit,…

Director de firme

Dictionar culinar