Pesmeti deliciosi

Ingrediente
560 g faina,
250 g unt proaspat,
150 g zahar pudra,
1 ou,
1 lingura lapte,
1 pachet praf de copt,
un praf de sare, vanilie.

Mod de preparare

Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, care se framanta cu o parte din
faina. Cand untul s-a muiat se adauga zaharul vanilat, o lingura de lapte, oul, un praf de sare si un pachet de praf de copt.

Se framanta totul la un loc si se da la rece sa se intareasca. Dupa o ora, se ia jumatate din aluat, se intinde foarte subtire si se taie pesmeti de diferite forme (nu se lucreaza toata foaia odata deoarece aluatul se intinde greu). Se coc la foc potrivit si se scot din tava pe masura ce sunt gata. Din cantitatile de mai sus ies foarte multi pesmeti, care se pastreaza la rece cateva saptamani, fara sa piarda din gust si din fragezime.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Cozonac cu mac Cozonac cu mac

Ingrediente200 g mac,200 g zahar,3/4 l lapte,2 linguri pesmet,100 g unt,vanilie sau vanilina.Mod de preparareSe spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa clocotita. Se tine astfel cateva ceasuri. Se scurge de apa…

Coltunasi cu cas de oaie Coltunasi cu cas de oaie

Ingrediente1 aluat dospit,2 linguri ulei de masline,2 cepe, un ardei rosu si unul verde,sare,piper, macinat prospat,250 g cas de oaie,8 linguri patrunjel taiat marunt,1 lingura de boia ardei dulceMod de preparareSe prepara aluatul, se pune la dospit,…

Director de firme

Dictionar culinar