Chec cu marmelada

Ingrediente
1/2 kg marmelada,
2 linguri lapte sau apa,
2 linguri ulei,
220 g faina,
2 lingurite rase bicarbonat,
2 linguri rom,
vanilie,
150 g nuci,
2 linguri fructe din dulceata (facultativ),
ulei pentru uns forma.

Mod de preparare

Se freaca marmelada cu doua linguri de lapte (sau de apa) pana se face ca o crema. Se adauga uleiul, faina, bicarbonatul, vanilia si rom dupa gust. Cand pasta este bine amestecata, se adauga 150 g nuci taiate in lung, precum si 1 — 2 Iinguri de fructe zaharisite (sau din dulceata) taiate marunt si puse mai intai la macerat cu putin rom. Se unge o forma de tabla, dreptunghiulara, cu unt sau cu ulei, se presara faina si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit (mal mult moale) circa o ora. Se incearca cu un pai (daca s-a copt nu se lipeste miezul) Si catre sfarsit, daca este necesar, se acopera cu o hartie. Cand este coapta se rastoarna si dupa ce s-a racit complet, de preferinta a doua zi, se taie felii.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Cozonac cu mac Cozonac cu mac

Ingrediente200 g mac,200 g zahar,3/4 l lapte,2 linguri pesmet,100 g unt,vanilie sau vanilina.Mod de preparareSe spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa clocotita. Se tine astfel cateva ceasuri. Se scurge de apa…

Coltunasi cu cas de oaie Coltunasi cu cas de oaie

Ingrediente1 aluat dospit,2 linguri ulei de masline,2 cepe, un ardei rosu si unul verde,sare,piper, macinat prospat,250 g cas de oaie,8 linguri patrunjel taiat marunt,1 lingura de boia ardei dulceMod de preparareSe prepara aluatul, se pune la dospit,…

Director de firme

Dictionar culinar