Turta dulce fara oua

Ingrediente
450 g faina,
250 g zahar,
1/2 pahar apa,
1 lingurita bicarbonat,
un varf de lingurita de scortisoara,
1 varf de lingurita de cuisoare,
1 pahar nuci,
coaja de portocale,
ulei pentru uns tava.

Mod de preparare

Se ard intr-o cratita 150 g zahar si se sting cu 1/2 pahar de apa. Se amesteca cu 100 g zahar. Se cerne intr-un castron faina, se toarna incet siropul amestecand bine, se adauga bicarbonatul proaspat cernut,
scortisoara si cuisoarele pisate, iar la sfarsit nucile si putina coaja rasa de portocale sau coaja de portocale zaharisita (lisa de portocale). Se unge tava cu ulei, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Cozonac cu smantana Cozonac cu smantana

Ingrediente400 g aluat de cozonac (pentru un cozonac mijlociu),1/2 lingura unt pentru uns tava.Umplutura:750 g smantana,2 linguri faina,5 galbenusuri,3 albusuri,150 g zahar,1 lingura rom,vanilie,coaja de lamaie,un praf de sare.Mod de preparareDin aluatul…

Turte moldovenesti Turte moldovenesti

Ingrediente500 g foi de placinta,500 g nuci,150 g zahar.Siropul:250 g zahar,1/2 l apa,1 lingura apa de flori.Mod de preparareSe intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie rotocoale cu ajutorul unei farfurii mijlocii si al unui cutit…

Director de firme

Dictionar culinar