Budinca de orez cu mere

Ingrediente
500 g mere,
2 linguri unt topit,
4 linguri zahar,
1 ceasca orez,
1 lingura pesmet,
un praf de sare.

Mod de preparare

Se curata merele, se taie felii si se inabusa intr-o cratita cu putin unt si zahar, dupa gust. Nu se tin sa scada prea tare. Cojile spalate se pun la fiert si se strecoara zeama. Se alege o ceasca de orez, se spala si se fierbe cu doua cesti de zeama strecurata. Cand este aproape fiert, se pune un praf de sare si doua linguri de zahar.

Se da la o parte. Se unge o cratita cu unt, se presara pesmet si se asaza randuri alternand de orez si de mere. Dupa dorinta se poate pune si putina scortisoara. Primul si ultimul rand trebuie sa fie de orez. Se coace la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste. Se da la o parte pentru a se raci putin, se rastoarna si se serveste cu sos de vin sau cu orice sirop.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Terci de ovaz/ de grau Terci de ovaz/ de grau

Ingrediente: 1 pahar fuigi ovaz / 1 pahar fulgi grau, 2-3 pahare apa, ½ lingurita sare.Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 ora la foc mic.Un jumătate pahar nuci taiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide, 1 pahar lapte se adauga. Se consuma cu…

Clatite cu branza Clatite cu branza

IngredientePentru clatite,1 ceasca smântâna,1 lingura brânza rasa.Umplutura: 300 g brânza,1 lingura smântâna,1 ou,1 lingurita faina,sare.Mod de preparareSe fac 16 — 18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat…

Director de firme

Dictionar culinar