Gogosi dospite

Ingrediente
500 g faina,
1 ceasca lapte,
1 lingura unt,
2 oua, drojdie cat o nuca,
1 lingura rom,
25 g stafide,
1 lingurita rasa de sare,
ulei pentru prajit,
1 lingura zahar vanilat.

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit, ouale, drojdia muiata cu o lingura de lapte, romul, stafidele si sare. Se bate totul bine cu o lingura, pana se desfac toti cocolosii si compozitia are aspectul unei creme legate. Se lasa sa creasca o ora. Se ia cu lingura din aluat si se da drumul in ulei clocotit. Se rumenesc gogosile pe ambele parti. Se asaza pe o farfurie unele peste altele si se presara cu zahar vanilat.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Cozonac cu mac Cozonac cu mac

Ingrediente200 g mac,200 g zahar,3/4 l lapte,2 linguri pesmet,100 g unt,vanilie sau vanilina.Mod de preparareSe spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa clocotita. Se tine astfel cateva ceasuri. Se scurge de apa…

Coltunasi cu cas de oaie Coltunasi cu cas de oaie

Ingrediente1 aluat dospit,2 linguri ulei de masline,2 cepe, un ardei rosu si unul verde,sare,piper, macinat prospat,250 g cas de oaie,8 linguri patrunjel taiat marunt,1 lingura de boia ardei dulceMod de preparareSe prepara aluatul, se pune la dospit,…

Director de firme

Dictionar culinar