Gogosi de cartofi

Ingrediente
200 g cartofi,
200 g faina,
1/2 ceasca apa calda,
10 g drojdie,
un praf de sare,
1 ceasca ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat si se amesteca cu o cantitate egala de faina si putina apa calda, astfel incat sa se obtina un aluat potrivit de tare. Se adauga sare si drojdia muiata cu o lingura de apa calda. Se framanta bine, se acopera si se tine la cald sa creasca. Se intinde o foaie de grosimea degetului. Se taie forme rotunde cu un pahar si se rumenesc in ulei fierbinte. Se scot cand sunt frumos crescute si se presara cu zahar vanilat.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Cozonac cu smantana Cozonac cu smantana

Ingrediente400 g aluat de cozonac (pentru un cozonac mijlociu),1/2 lingura unt pentru uns tava.Umplutura:750 g smantana,2 linguri faina,5 galbenusuri,3 albusuri,150 g zahar,1 lingura rom,vanilie,coaja de lamaie,un praf de sare.Mod de preparareDin aluatul…

Turte moldovenesti Turte moldovenesti

Ingrediente500 g foi de placinta,500 g nuci,150 g zahar.Siropul:250 g zahar,1/2 l apa,1 lingura apa de flori.Mod de preparareSe intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie rotocoale cu ajutorul unei farfurii mijlocii si al unui cutit…

Director de firme

Dictionar culinar