Colacei moldovenesti

Ingrediente
500 g faina,
20 g drojdie,
250 g nuci,
1 lingurita ulei,
1 lingurita zahar,
1 lingurita rasa de sare,
3 dl lapte indoit cu apa.

Siropul:
1 ceasca zahar,
2 cesti apa,
1 lingura apa de flori,
miere (facultativ).

Mod de preparare
Se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac colacei in forma de 8. Se asaza in tava presarata cu faina, se lasa sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc potnvit. Se pregateste un sirop dintr-o ceasca de zahar si doua cesti de apa. Se curata, nucile, se macina si se amesteca cu zaharul pisat. Cand colaceii s-au racorit, se moaie unul cate unul, numai o clipa, in apa fierbinte, se scurg, se asaza intr-un castron, se toarna deasupra siropul in care s-a adaugat o lingura de apa de flori si se presara cu nuca dupa dorinta. in loc de sirop se poate turna miere de albine.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Cozonac cu smantana Cozonac cu smantana

Ingrediente400 g aluat de cozonac (pentru un cozonac mijlociu),1/2 lingura unt pentru uns tava.Umplutura:750 g smantana,2 linguri faina,5 galbenusuri,3 albusuri,150 g zahar,1 lingura rom,vanilie,coaja de lamaie,un praf de sare.Mod de preparareDin aluatul…

Turte moldovenesti Turte moldovenesti

Ingrediente500 g foi de placinta,500 g nuci,150 g zahar.Siropul:250 g zahar,1/2 l apa,1 lingura apa de flori.Mod de preparareSe intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie rotocoale cu ajutorul unei farfurii mijlocii si al unui cutit…

Director de firme

Dictionar culinar