Turte moldovenesti

Ingrediente
500 g foi de placinta,
500 g nuci,
150 g zahar.

Siropul:
250 g zahar,
1/2 l apa,
1 lingura apa de flori.

Mod de preparare

Se intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie rotocoale cu ajutorul unei farfurii mijlocii si al unui cutit nu prea ascutit, ca sa nu se taie si fata de masa. Se asaza intr-o cratita, una peste alta, cu grija sa nu se sfarame. Cand toate foile sunt taiate, se pun pe rand intr-o tigaie la foc, sau direct pe masina, sa se coaca pe ambele parti, fara sa se rumeneasca.

Se face un sirop de zahar in care se toarna o lingura de apa de flori, dupa dorinta. Se trec nucile prin masina de tocat si se amesteca cu zahar pisat. Se pune o foaie rotunda pe farfurie, se stropeste cu sirop, cu o pana, se presara putina nuca amestecata cu zahar, deasupra se pune o alta foaie, care se stropeste cu sirop, si asa mai departe. Stratul de foi se face mai inalt deoarece dupa ce s-a muiat se lasa. Placinta astfel pregatita poate sta mai multe zile. Nu trebuie sa fie prea uscata, nici prea umeda, iar cand se serveste, se mai poate adauga putin sirop.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Cozonac cu smantana Cozonac cu smantana

Ingrediente400 g aluat de cozonac (pentru un cozonac mijlociu),1/2 lingura unt pentru uns tava.Umplutura:750 g smantana,2 linguri faina,5 galbenusuri,3 albusuri,150 g zahar,1 lingura rom,vanilie,coaja de lamaie,un praf de sare.Mod de preparareDin aluatul…

Colacei moldovenesti Colacei moldovenesti

Ingrediente500 g faina,20 g drojdie,250 g nuci,1 lingurita ulei,1 lingurita zahar,1 lingurita rasa de sare,3 dl lapte indoit cu apa.Siropul:1 ceasca zahar,2 cesti apa,1 lingura apa de flori,miere (facultativ).Mod de preparareSe face un aluat ca de paine…

Director de firme

Dictionar culinar