Cosulete din gulii umplute cu ciuperci

Ingrediente
4 gulii
1 ceapa potrivita
250 g ciuperci
1 ceasca orez
3 linguri untdelemn
1 lingura faina
1 lingura margarina vegetala
1 lingurita zeama de lamaie
zahar, dupa gust
sare, dupa gust
piper, dupa gust
1 lingurita piper verde tocat

Mod de preparare

Guliile se curata de coaja, se spala si se fierb putin in apa cu sare. Se scurg de apa, se taie in jumatate si se scobesc cu ajutorul unei lingurite. Apa in care au fiert guliile se pastreaza.

Ceapa se curata, se taie marunt, apoi se caleste, intro cratita cu untdelemn incins, pana devine sticloasa, se adauga orezul bine spalat si ciupercile curatate, spalate, taiate felii mici. Se pun sare, piper, se toarna apa si se fierbe totul pana s-a inmuiat orezul. Cu acest amestec se umplu jumatatile de gulii. Se pun intr-o tava unsa. Faina se amesteca cu o ceasca din zeama in care au fiert guliile, margarina, zahar si zeama de lamaie, sare, dupa gust si piper. Se adauga patrunjelul si se toarna peste guliile umplute.

Se pun la cuptor la foc potrivit. Se servesc ca aperitiv sau ca garnitura. Apa in care au fiert guliile si miezul scos de la ele se poate folosi pentru a prepara o supa de gulii.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar