Cartofi cu masline si rozmarin

Ingrediente
1 kg cartofi marunti,
250 g masline negre si verzi,
100 ml vin alb sec,
o crenguta de rozmarin (sau la plic),
4 catei de usturoi,
4 linguri de untdelemn fin,
sare, piper

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja, spalati-i si uscati-i intr-un prosop (daca nu gasiti cartofi mici, taiati-i in patru). Curatati cateii de usturoi si pisati-i mai mare. Adaugati in piulita si rozmarinul si mai pisati putin. Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie antiadeziva, puneti sa se caleasca usturoiul si rozmarinul. Adaugati cartofii, sarea, piperul, amestecati cu o lingura sau spatula din lemn pana incep sa se aureasca. Turnati vinul, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba potolit cca 15 minute, amestecand din cand in cand. Intre timp, dati intr-un clocot maslinele verzi, apoi treceti-le sub un jet de apa rece. Scoateti-le samburii, la fel ca si maslinelor negre.

Cand au trecut cele 15 minute de fierbere a cartofilor, adaugati maslinele si lasati-le sa mai fiarba 15 minute fara capac, amestecand mai des, pentru ca vinul sa se evapore si cartofii sa devina aurii. Serviti-i calzi sau reci. Se pot consuma ca atare sau alaturi de fripturi si carnati.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Chiftele de post Chiftele de post

Ingrediente: 1 cutie ciuperci, 2 cartofi potriviti, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, 1 legatura patrunjel, sare, piper, ulei pentru prajit, 3 linguri fainaCartofii se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul.. Ceapa tocata se caleste…

Dovlecei prajiti Dovlecei prajiti

Ingrediente: 750 g dovlecei mici, 1 ceapa verde taiata marunt, 1 foaie de dafin, 1/4 lingurita nucsoara rasa, sare, piper negru macinat, 1/4 l apa, faina, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile…

Director de firme

Dictionar culinar