Macaroane cu vinete

Ingrediente
3 vinete subtiri, 3 catei de usturoi, 2 linguri de untdelemn, 1 cutie de rosii cojite (400 g), sare, piper, 1 legatura de busuioc, untdelemn pentru prajit, 300 g paste (la alegere), 250 g telemea, 80 g cascaval ras.

Mod de preparare

Se curata vinetele de codite, se spala, se zvanta, se taie in patru pe lung, apoi fiecare parte se taie pe lat, in feliute subtiri. Se sareaza, se lasa sa stea 30 de minute. Se curata usturoiul, se prajeste intreg, in ulei incins. Cand se caramelizeaza (la culoare), se scoate afara, in locul lor punandu-se in tigaie rosiile, care se lasa sa dunstuiasca 15 minute. Se sareaza, se pipereaza, se rup marunt frunzulitele de busuioc si se amesteca in rosii. Separat, se usuca bine intr-un stergar feliutele de vinete, apoi se prajesc in untdelemn incins (in alta tigaie) 3 minute. Se fierb macaroanele, se strecoara. Se taie telemeaua in bucatele, se amesteca cu macaroanele si 1/3 din sosul de rosii. Intr-un vas rezistent la foc, se pun 3 linguri de sos de rosii si jumatate din vinetele prajite. Se varsa macaroanele si restul de vinete prajite. Se pune restul de sos de rosii, se presara cu cascaval ras. Se baga la cuptor 30 de minute.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Spaghetti cu ciuperci si sos de rosii Spaghetti cu ciuperci si sos de rosii

Ingrediente:250 g ciuperci champignons, mici 1 ceapa 3 l.s. unt 5-6 l.s. frunze de patrunjel, taiate marunt 500 g rosii taiate bucati (din conserva) piper negru macinat putin zahar 400 g spaghetti 3 l.s. parmezan proaspat ras sareMod de preparare: Ciupercile…

Paste cu dovleac Paste cu dovleac

Ingredientejumatate de punga(cutie) paste de orice fel400g dovleac galben taiat cubulete60g unt1 ceapa tocata1 catel mai mare de usturoi tocat foarte maruntpatrunjelsare,piper3-4 felii branza topita cedaro lingura parmezan rasMod de prepararePastele…

Director de firme

Dictionar culinar