Dovlecei cu branza

Ingrediente
5 dovlecei, 5 linguri de branza de vaca sau urda, 1 ou, o ceasca de smantana,  3 lingurite de faina, sare, piper

Mod de preparare

Se taie capacelele la amandoua capetele dovleceilor si se curata de coaja. Se scobeste miezul dovleceilor, se spala si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa sa se scurga. Se alege branza de vaci bine scursa, se freaca cu o lingura de lemn, se adauga sare, piper, gris, marar tocat si ou. Se umplu dovleceii cu o lingurita, se sterg cu un servet si se prajesc putin in unt. Se fierbe separat intr-o cratita putina apa, putin unt si sare. Cand clocoteste apa se pun dovleceii. Se completeaza sosul turnand apa clocotita pina se acopera dovleceii. Se acopera cratita cu capacul si se lasa sa fiarba pina scade sosul, ramanand putin pe fundul cratitei. Se face un rantas la care se adauga 1/2 din cantitatea de smantana si se toarna peste dovlecei. Se mai dau 2-3 clocote.
Servire: La masa se servesc cu restul de smantana si marar tocat.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar