Ceapa umpluta

Ingrediente
12 cepe mijlocii,
1 felie pâine,
12 nuci,
sare,
piper,
1 lingurita verdeata,
2 linguri ulei,
2 linguri faina,
1 lingura bulion,
1 Iingurita zahar, sare.

Mod de preparare

Se aleg cepe de marime mijlocie, se curata si se fierb în apa cu sare pâna încep sa se moaie.
Se scurg din apa si dupa ce s-au mai racorit, se scobesc, iar miezul se toaca împreuna cu o felie de pâine muiata si stoarsa, la care se adauga sare, piper, verdeata si câteva nuci pisate bine, într-o piulita de piatra. Cu aceasta compozitie se umplu cepele si se asaza în cratita.
Între timp se pregateste sosul. Se face un rântas din ulei cu faina, care se stinge cu apa. Se adauga putin bulion, zahar, sare. Se strecoara sosul peste cepele din cratita si se da la cuptor. Se tin pâna încep sa se rumeneasca.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Chiftele de post Chiftele de post

Ingrediente: 1 cutie ciuperci, 2 cartofi potriviti, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, 1 legatura patrunjel, sare, piper, ulei pentru prajit, 3 linguri fainaCartofii se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul.. Ceapa tocata se caleste…

Dovlecei prajiti Dovlecei prajiti

Ingrediente: 750 g dovlecei mici, 1 ceapa verde taiata marunt, 1 foaie de dafin, 1/4 lingurita nucsoara rasa, sare, piper negru macinat, 1/4 l apa, faina, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile…

Director de firme

Dictionar culinar