Andive inabusite cu unt

Ingrediente
1 kg andive,
1 lingura unt,
1 lingurita zeama de lamâie,
sare.

Mod de preparare

Se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada. Se spala bine în mai multe ape reci, sa nu ramâna nisip printre frunze. Se unge cu o lingura de unt o cratita potrivit de mare, în care sa încapa andivele asezate unele lânga altele. Se pun în cratita, se presara sare, se adauga , 3 — 4 linguri de apa, zeama de la o jumatate de lamâie si înca o lingura de unt deasupra. La început se pun câteva minute pe foc iute, pâna ce da apa în clocot, se acopera perfect si se dau la cuptor. Trebuie sa fiarba înabusit circa o ora, la foc mic, astfel încât în acest timp sa nu se mai adauge apa, dar nici sa nu se arda andivele pe fund. Se asaza pe farfurie, se servesc foarte fierbinti.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar