Zacusca de vinete si gogosari

Ingrediente
500 g rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari, 1 ceapa (facultativ), 50 g ulei, 1 lingura zahar, sare.

Mod de preparare

Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca împreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie în sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile într-o cratita cu uleiul în care s-a rumenit ceapa (facultativ). Se pune zaharul, se potriveste gustul sarat si se lasa sa fiarba la foc mic pâna mai scade zeama, observând sa nu se prinda de fund. Se poate pastra pe iarna ca si zacusca de ardei.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Chiftele de post Chiftele de post

Ingrediente: 1 cutie ciuperci, 2 cartofi potriviti, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, 1 legatura patrunjel, sare, piper, ulei pentru prajit, 3 linguri fainaCartofii se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul.. Ceapa tocata se caleste…

Dovlecei prajiti Dovlecei prajiti

Ingrediente: 750 g dovlecei mici, 1 ceapa verde taiata marunt, 1 foaie de dafin, 1/4 lingurita nucsoara rasa, sare, piper negru macinat, 1/4 l apa, faina, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile…

Director de firme

Dictionar culinar