Varza cu taitei

Ingrediente
varza alba ­ 1,3 kg
faina ­ 250 g
oua ­ 2 bucati
ulei ­ 100 ml
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Varza se curata de cotoare si de frunze depreciate si se spala. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Din faina, oua, sare si cca 50 ml apa se  framanta o coca de taitei, care se lasa în repaus cca 10 minute. Se întind foi, se lasa sa se zvante, se fac sul si se taie felii subtiri. Se introduc în apa clocotita cu sare, se fierb, se adauga apa rece, se racesc 15 minute, se trec prin jet de apa rece
si se scurg. Varza se înabusa în ulei, se adauga sare, piper si taitei fierti. Se amesteca pentru uniformizare si se introduc la cuptor cca 10 minute.
Se serveste calda.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar