Tocana calugareasca

Ingrediente
ciuperci proaspete/conserva ­ 150 g/100 g
ulei ­ 100 ml
ceapa ­ 100 g
morcovi ­ 75 g
telina radacina ­ 100 g
cartofi ­ 250 g masline ­ 100 g
orez 50 g
arpagic 100 g
rosii proaspete ­ 200 g
ardei gras ­ 100 g
vin alb ­ 50 ml
patrunjel verde ­ 1 legatura
sare dupa gust

Mod de preparare

Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se taie cuburi. Ciupercile proaspete se spala bine, se curata si se taie lame (cele din conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame). Orezul se curata de impuritati, se spala în mai multe ape si se scurge. Arpagicul se spala, se opareste si se curata. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Ardeii se spala, se curata de seminte, se spala din nou si se taie felii înguste. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Arpagicul se înabusa în 50 ml ulei si 50 ml apa. Ceapa, morcovii, telina se înabusa în 50 ml ulei si 100 ml apa. Se adauga ciuperci, arpagic, ardei gras, orez, masline,500 ml de apa fiarta. Se introduce vasul la cuptor cca 10 minute.
Spre sfarsit, se adauga sare, rosii, vin si se introduce din nou la cuptor 5­7 minute.
Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar