Rosii umplute cu orez

Ingrediente
rosii proaspete ­ 1 kg
ulei ­ 150 ml
orez ­ 125 g
ceapa ­ 200 g
morcovi ­ 50 g
pastarnac radacina ­50 g
patrunjel radacina ­ 50 g
pasta de tomate ­ 100 g
zahar ­ 20 g
marar verde ­ 1 legatura
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Rosiile (de marime egala) se spala, se taie partial capatul (partea opusa coditei) în asa fel încat sa ramana prins pe o portiune si li se scoate miezul cu o lingurita. Orezul se alege de impuritati, se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza în 200 ml apa. Patrunjelul si mararul verde se curata, se taie marunt. Jumatate din cantitatea de ceapa se înabusa în 50 ml ulei si 50 ml apa. Se adauga orez, 300 ml apa, sare, piper si 20 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se lipi de vas. Dupa 5 minute de fierbere, se acopera vasul cu un capac si se introduce la cuptor cca 15 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel si marar verde. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, care se aseaza într­o tava. Separat se prepara un sos din ulei (150ml), morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, 200 g ceapa, pasta de tomate si sare. Dupa fierbere, sosul se paseaza si se adauga peste rosii. Se introduc 15 minute la cuptor.
Se serveste rece sau cald, cu patrunjel verde deasupra.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Chiftele de post Chiftele de post

Ingrediente: 1 cutie ciuperci, 2 cartofi potriviti, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, 1 legatura patrunjel, sare, piper, ulei pentru prajit, 3 linguri fainaCartofii se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul.. Ceapa tocata se caleste…

Dovlecei prajiti Dovlecei prajiti

Ingrediente: 750 g dovlecei mici, 1 ceapa verde taiata marunt, 1 foaie de dafin, 1/4 lingurita nucsoara rasa, sare, piper negru macinat, 1/4 l apa, faina, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile…

Director de firme

Dictionar culinar